Започва строителството на офис сграда в Нортхемптън

Изграждане на нова £ 53 милионна офис сграда се очаква да започне следващата седмица в Нортхемптън.

Работата по сградата е известна като Project Angel, тя ще приюти персонала на Окръжния съвет от 12 сгради в Нортхемптън.

Първият етап на строителните работи на Project Angel ще се състоят в това да се подготви площадката за строителство, включително разрушаването на няколко по-малки сгради, с действителната бетонна обвивка.

Изпълнителя на проекта ще бъде компанията Galliford Try. Очаква се сградата да бъде готова за употреба до края на октомври 2016г. И да бъде плътно населена до края на същата година.

Съветник Джим Харкър, лидер окръжния съвет, официално ще отбележи началото на работата следващия вторник, като участва в церемония по първата копка.

Г-н Харкър каза: „Радвам се, че проектът вече е в ход. Това е много важна схема не само за окръжения съвет, но за страната като цяло.

„Не само ще спести милиони лири от парите на данъкоплатците чрез преместването от стари и неефективни сгради, но това ще доведе 2000 офис работници обратно в центъра на града.

„Ние вече сме виждали няколко реконструкции на проекти в Нортхемптън, но със създаването на областния център всички можем да се гордеем.

Шон Болулест управляващ директор на Galliford Try заяви всички които работят за компанията както и техните партньори, са горди с изпълнението на този проект. Той гарантира, че ще произведат най-високото качество на съоръжението.

Вашият коментар