Земетресение

Китай предприема план по реконструкцията на засегнатите сгради от земетресението.

В неделя в Китай беше обявен тригодишен план за реконструкция на зона засегната от земетресението в югозападната част на Юнан. Проекта се очаква да достигне 3 милиарда юана. Съгласно плана за три години, правителството ще реализира проекти за възстановяване на местата засегнати от земетресението, целта е да бъде положена стабилна основа на местното общество в провинция Юнан, както неговия център.

Юнан беше ударен от земетресение с магнитуд 6,5 по рихтер на 03 август, което причини унищожаването на около 80 000 домове. Хиляди сгради, включително училище, се сринаха. Земетресението предизвика множество свлачища, които са блокирани реки което може да доведе до допълнителни проблеми.

В неделя съутрин правителството обяви, че ще отпусне 50 милиона юана (8,16 милиона щатски долара за подпомагане на бедствия в югозападен Китай.

Според друг доклад от Xinhua, парите ще дойдат съвместно от гражданските дела и финансовите министерства, които ще покрият преместването на засегнатите от земетресението, както и за реконструкция и ремонт на засегнати сгради, ще се отпуснат субсидии за оцеляване членове на семействата на тези, които са починали.

Вашият коментар