Санкции за недовършено строителство

Въпреки допринася малко над 3% от брутния вътрешен продукт (БВП) на Нигерия през третото тримесечие на 2014 г. строителството продължава да се разтърсва от някои предизвикателства, едно от които е на зачестилите случаи на недовършено строителство.

Притеснени от появата на подобни инциденти, професионалисти в индустрията искат строги санкции срещу изпълнителите, чиито сгради се провали или по време или след строителството.

Според тях, тези строги санкции не само ще принудят предприемачи да наемат подходящи хора за изпълнението напроекти, но и да гарантират необходимото наблюдение и одобрения което се получава при всяко ниво на строителство.

Касим Али който е прецедател на строителите в Лаос заяви, че приписват основната причина за недовършеното строителстово изкуствени грешки, също така каза, че с заплахата продължава да нараства, въпреки нарастващото обучение на инженерни през последните годините. Според него е необходимо известно преразглеждане на развитието в изграждането на производствени и контролни процеси.

Президентът Корен, който описа дейността като шарлатанска, след като се допуска използване на нестандартни материали, дефицит на структурни проекти, липсата на надлежен контрол, както и други причини, той каза че това може да се спре само ако проектите се изпълняват от реализивани професионалисти.

Той обаче призна, че недостигът на квалифицирани и опитни служители във всички свери на промишлеността също е допринесла за това, той призова правителството да инвестира повече в обучението и реализацията на подобни кадри.

Вашият коментар